Suživot

Našeg sam proslavljenog fightera Gelga Gazegla sreo ispred škole dok sam kao i obično čekao  S.

Čini se da Roki nije toliko u pravu kad kaže da se Gelg uzoholio i da se više ne može računati kako će na cesti pozdravljati obične smrtnike poput nas, koje poznaje od prije, još iz vremena kad se tek počeo tući po svim tim ringovima.

„Nikada me nisu zanimale vještine“ rekao mi je Gelg nakon par uvodnih rečenica s moje i puno ljubaznih, s njegove strane.

„Uvijek sam tražio način da napredujem kroz nova svjetska kretanja koja su dolazila. S tae kwon doa sam otišao na kick box a onda u MMA.“

„Baš me zanima što će doći nakon što MMA izađe iz mode?“ rekoh tek tako da se u ime vještina ne predam baš odmah.

Nastavio je u za mene neočekivanom smjeru.

„Popularnost MMA neće prestati još barem 800 godina. To je bio najpopularniji sport u staroj Grčkoj (?!) gdje je primat na Olimpijadi držao oko 400 godina. Sad se vratio, ući će opet na moderne Olimpijske igre i trajati još jako dugo. Danas mnogi ne shvaćaju kako i sve te vještine kojima se vi bavite imaju koristi od ogromne globalne popularnosti MMA.

Najgluplju stvar je učinila svjetska judo federacija kad se odlučila boriti protiv toga da im borci odlaze  na MMA. Granice treba otvoriti i ljudima dopustiti da vježbaju što hoće. Važno je da ljudi dobiju motivaciju za vježbanjem a onda odabiru ono što im je prikladnije. Tako ti imaš koristi od mene a ja od tebe“  zaključio je vrlo pozitivno nakon čega smo se rastali u miru božjem.

„Pa dobro“ mislim si.

„Lijepo je znati da na zemlji ima dovoljno mjesta za svih“.

Leave a Reply