O nama

Aikido (jap. put skladnog življenja) se pojavljuje u Japanu kao zrela vještina i mirotvorni odgovor na strašna događanja tijekom Drugog svjetskog rata. S obzirom da je po definiciji namjenjen svim ljudima bez obzira na kulturu, rasu, vjeru, nacionalnost ili socijalni status uskoro se proširio po cijelom svijetu.

Tako je od 2005. godine u Puli započeo i naš rad.

Želja osnivača Aikidoa, Morihei Ueshibe je bila da se kroz put vježbanja borilačke vještina svijetu pokaže jedan od učinkovitih načina kojima se pojedinac i društvo mogu nositi s gorućim problemima nasilja, netolerancije, mržnje, uništavanja okoliša te drugim negativnim tendencijama.

Aikido sadržava niz sustavno osmišljenih vježbi i tehnika koje na potpuno prirodan način omogućavaju prije svega poboljšati svoje zdravlje, zatim osvijestiti mogućnosti kvalitetnijeg odnosa s drugima, istražiti na koji se način konfliktne situacije rješavaju uz pomoć aikido načela i kako se iskustva stečena na treningu mogu implementirati u svakodnevni život.

Aikido se može započeti vježbati sve od predškolske dobi- jednako kao što se može početi i u svim drugim fazama života.

Dojo (uvriježeni japanski naziv za vježbalište, „mjesto vježbanja Puta“) je prostor koji svima pruža iskustvo pozitivnog okruženja, to je oaza mira i predaha uz stalnu mogućnosti kvalitetnog rada na sebi.

Voditelj:

Robert Božac, profesor Kineziologije